Autoren

Fred van Egeren

F. Th. van Egeren (1952), afkomstig uit Zwanenburg, werd geboren in Halfweg. Hij heeft na de mulo en havo Bouwkunde gestudeerd aan de HTS. Hij is gehuwd en vader van drie kinderen uit een eerder huwelijk. Hij houdt van lezen, sport kijken en wandelen.
Zijn vader werd in Amsterdam geboren uit redelijk welgestelde ouders, vader was een oud commando militair en moeder een weduwe. Zijn moeder was de oudste van drie kinderen die samen met haar ouders in de woning van de timmerfabriek “De Phoenix” woonden. Ze trouwden in Amsterdam waar in 1949 Wim, zijn oudere broer, werd geboren, Wim bleek na een DTP injectie slechthorend te zijn geworden. In 1952 werd Frederik Theodoor geboren in Halfweg aan de Polanenkade, omdat zijn ouders er van overtuigd waren dat het een meisje zou worden was er geen naam voor een jongen gekozen, daarom werd hij naar zijn oma, Frederika Theodora, vernoemd. Door de drie jaar die zijn vader in de tweede wereld oorlog in Duitsland te werk was gesteld, en daar ernstige gevolgen van ondervond, en het handicap van zijn broer was er veel cohesie in het gezin. Zijn moeder, een fervent detective lezer, bracht hem de liefde voor dit genre aan, Agatha Christie staat eenzaam aan de top op zijn lijst. Voetbal, tennis en honkbal zijn zijn favoriete sporten en samen met zijn huidige vrouw Denise en hond Dotcha wandelt hij vaak in het Park Zwanenburg.
Via gesprekken met betrokkenen en uit eigen ervaring ontstond het idee om een boek te schrijven over de route die de cocaïne volgt van producenten naar afnemers en de corruptie, de misdaad en de hoge verdiensten die daar mee gepaard gaan.
In zijn debuut De witte route” -gebaseerd op ware gebeurtenissen- gaat het over Jan Willem De Goey, oud-rechercheur, die op zijn vakantie naar Isla Margarita in de drugsscène verwikkeld raakt.

Publicatie:

Hoogtepunten